Hva er en vanlig mobil policy?

Hva bør virksomheter dekke av mobile kostnader, og hva skal den ansatte betale for selv? Dette er spørsmål vi får hele tiden og her gir vi deg svaret!

Å utforme en mobil policy er ikke så vanskelig som det kanskje høres ut som. Det handler om å lage gode retningslinjer og et sett med regler som gjelder for alle. Dette gjør det enkelt for de ansatte å vite hva de har å forholde seg til, samtidig som bedriften ikke sitter igjen med kostnaden for privat bruk. Med gode rutiner og verktøy, får man en løsning som er forutsigbar og god, både for ansatte og arbeidsgiver.

Dette bør dekkes av bedriften:

Det vanlige er at arbeidsgiver dekker selve grunnabonnementet. Dette innebærer som regel fri tale og fri SMS i Norge og i EU/EØS-land. I tillegg legger man på en datapakke utfra hva man mener den ansatte har behov for i jobbsammenheng.

Dette bør den ansatte selv betale for:

 • Innholdstjenester – Kjøp av varer og tjenester via mobiltelefon
  Det har blitt mer og mer vanlig å bruke mobiltelefonen som betalingstjeneste og dette er kostnader den ansatte skal betale for selv. Dette kan være kjøp av billetter og sms tjenester som for eksempel å støtte et veldedig formål, TV-aksjonen etc.
 • Nummeropplysningstjenester
  Bruken av nummeropplysningstjenester som 1881 er fortsatt en del brukt, selv om det i dag finnes mange andre måter å skaffe et telefonnummer på.
 • Datapakke utover det arbeidsgiver har satt som standard
  Dersom en ansatt ønsker en større datapakke enn det dere har satt som standard, kan man tilby en større pakke ved at de betaler mellomlegget selv. Mange bruker i dag mobilen som modem på hytta, hjemme eller i båten.
 • Utland utover EU/EØS
  Har man ansatte som ikke reiser utenfor EU/EØS vil det være fornuftig å sette en beløpsgrense for kostnader utenfor EU/EØS. Dette skal da dekke kostnader hvis man er på ferie og må gjøre noe jobbrelatert. Samtidig reduseres virksomhetens utgifter for utlandstrafikk.

Ved å lage gode retningslinjer og en mobilpolicy som fastsetter hva arbeidsgiver dekker og hva den ansatte skal dekke selv, får man en fleksibel og god løsning for begge parter. De aller fleste ansatte har en forståelse for at bruken av mobilbetalte innholdstjenester ikke skal betales av arbeidsgiver, men ønsker likevel å bruke mobiltelefonen til dette for å forenkle egen hverdag.

Vår misjon er å hjelpe kunder som ønsker å tilrettelegge for en god mobilitet strategi, slik at den er forutsigbar og fleksibel både for de ansatte og arbeidsgiver. Slik kan virksomheten luke ut kostnader som er private på en god og sikker måte. Den ansatte kan benytte samme mobiltelefon både til jobb og privat, og få oversikt over kostnader på forbruk hver måned.

Vi har verktøyet og malene for å komme raskt i gang.

Ta kontakt for en hyggelig prat!

Lindis Foss Vinje,
Selger
Mobil: 918 83 190
lindis@mytos.no