Hvem handler med mobiltelefonen?

Netthandel fra mobile enheter blir stadig viktigere. Fortsetter utviklingen i samme fart som nå, vil det om noen få år være flere som handler med mobilen enn fra PCen. Men hvem er det som står for den største omsetningen og hva vil det ha å si for måten bedrifter må organisere mobilstrategien sin?

Markant økning blant unge
I 2016 øker mobilhandelen markant blant de yngste med hele 22 prosent, men også aldersgruppen 45-54 år har en betydelig økning på 15 prosent, etterfulgt av 35-44 åringene. Minst økning ser vi i aldersgruppen 25-34 år med kun noen prosenter. Her var bruken klart størst tidligere.

Shopper når barna flytter ut
Mobilhandelen øker hele 78% hos gruppen arbeidsaktive eldre uten hjemmeboende barn. Familier med eldre barn har en økning på 15% sammenlignet med forrige år.

Ut på tur
Av de 90 milliardene som det handles for, er det reiser som topper listen med er
49 milliarder ( 55%), etterfulgt av varer på 27 milliarder ( 30%) og 14 milliarder (15%) i tjenester.

Les mer om hva vi shopper her

Vil slippe å betale med kort
Mange vil slippe å legge inn kortnummer når de handler via mobilen. Litt over en tredjedel av de som handler mobilt ville handlet mer dersom de slapp å taste inn kortinformasjon. Det betyr at betaling av varer og tjenester via mobilregningen fortsatt er en attraktiv betalingsløsning.

Viktig med mobilstrategi
Stadig flere av de ansatte bruker altså mobilen til shopping, og de unge som står i startgropa av karrieren sin kommer inn i virksomheter med helt andre kjøpsvaner enn hva man er vant med. For virksomheter som ikke har en klar mobilstrategi om hvor mye av telefonregningen som skal dekkes av arbeidsgiver, er det ikke tvil om at det kan føre til økonomiske utfordringer. Vi har også streng skattelovgivning som gjør det komplisert for arbeidsgivere å håndtere denne utviklingen.

Med vår løsning skilles alle kjøp gjort med mobilen ut fra øvrig forbruk. Ansatte blir automatisk trukket i lønn for beløpet og innrapportering til skattemyndighetene gjøres med et tastetrykk. Enkelt for deg, og gledelig for de ansatte som kan bruke mobilen til å shoppe – med god samvittighet.

 

Kilde: DIBS rapport om Norsk e-handel 2016